Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo mozarela curado
- 50 g queijo da Ilha
- 16 folhas de manjericão
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g massa tipo penne
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- ½ piripíri seco
- 1 dente de alho
- 2 peitos de frango s/ pele cortados em cubos (500 g aprox.)
- 400 g tomate
- 60 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2207.2 kJ / 527.5 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Massa com frango e orégãos
30min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35 Min
Massa com frango e molho barbecue
40min
Massa com frango e tomate seco
45min
Linguine com molho de cogumelos e peru
50min
Gratinado de frango e bacon
1h 10min
Peitos de frango pizzaiola
50min
One pot de frango
25 min
Macarrão com frango e molho de queijo
1h 25min