Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g água
- 12 - 16 folhas de couve-lombarda
- 12 salsichas frescas
- 30 g azeite
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura
- 200 g tomate em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 1 folha de louro
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de piripíri (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2383 kJ / 570 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsichas com couve-lombarda rápidas
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Frango de fricassé
30 min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Favas guisadas
50 min
Arroz doce
1h
Ervilhas com ovos escalfados
1h
Feijoada de chocos
40 min
Tomatada de ovos
35 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 min
Massada de peixe
55 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min