Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 chiles jalapeños
- 1000 g agua
- 100 g de chícharos
- 2 cebollas cambray, sólo la parte blanca, en mitades
- 6 ramitas de hojas de cilantro, frescas
- la ralladura de 1 limón
- 2 aguacates, medianos, pelados sin semilla
- 1 - 2 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco, o al gusto
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita pimienta blanca molida
- ½ cdita de flor de sal
- 1 cda de semillas de girasol, tostadas
- aceite de oliva extra virgen, al gusto
- totopos, para servir
- 1 limón verde, en mitades, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole Negro
2 Std.
Ensalada de lenguado con papas, pimientos y aderezo, al vacío TM6
1 godz. 55 min
Pozole de mariscos
1 Std. 15 Min
Setas con mole verde
40 Min
Ponche de frutas sin azúcar
35min
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 min
Caldo de camarón
25min
Apionabo con remoularde
Brak ocen
Coctel de camarón estilo Acapulco
1h 10min
Jugo verde de nopal
10 min
Jugo verde integral - Demo - presentadores
10 min
Caldo de res
1 Std. 15 Min