![Udon casero Udon casero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F0776DC-E362-48A3-A711-52574415A20A/Derivates/467C0561-4A75-4793-9BEE-CC698268D146.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Udon
- 15 g de sal fina
- 250 g de agua
- 530 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
Caldo para udon
- 1000 g de agua
- 100 g de salsa de soya
- 100 g de mirin
- 1 cda polvo de dashi, instantáneo
- cebollín, finamente picado para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1500 kJ / 357 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aguachile de jícama
15 min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Lentejas rojas picantes y papas al vapor rellenas de champiñones con crema de jitomate.
Brak ocen
Tejas de chocolate y chile
45min
Costillas teriyaki
1h 30min
Sal de comino
5 min
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1h
Tacos de lechuga
1h
Tamales rancheros
2h
Blintzes
1h 30min
Tamales norteños
2h
Tortas ahogadas
2 Std. 40 Min