Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
- 1 echalot (aprox. 30 g), partido por la mitad
- 30 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz arborio
- 25 g hongos, secos, remojados en agua por 20 minutos, escurridos y exprimidos
- 820 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 150 g de uvas, sin semillas y en mitades
- 30 g de mantequilla sin sal
- pimienta negra molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2068 kJ / 494 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 483 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Puré de camote
40 min
Puré de papas
50 min
Pesto
10 dk
Puré de papa
50 min
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Salsa blanca italiana
20 min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min
Risotto
30 dk
Salsa pomodoro
40 min
Risotto con parmesano
30 dk
Risotto de camarón y espárragos
45 min