Risotto con uvas y champiñones

Risotto con uvas y champiñones

4.0 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano en trozos (3 cm)
  • 1 echalot (aprox. 30 g), partido por la mitad
  • 30 g de aceite de oliva
  • 320 g de arroz arborio
  • 25 g hongos, secos remojados en agua por 20 minutos, escurridos y exprimidos
  • 820 g de agua
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 150 g de uvas sin semillas y en mitades
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • pimienta negra molida al gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 483 mg
Białko 12 g
Kalorie 2068 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...