![Risotto con uvas y champiñones Risotto con uvas y champiñones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e37c6334-b45b-43ac-bf59-f218c096b496/Derivates/7dde4a23-daa5-4296-875e-92df3f45239f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de queso parmesano, en trozos (3 cm)
- 1 echalot (aprox. 30 g), partido por la mitad
- 30 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz arborio
- 25 g hongos, secos, remojados en agua por 20 minutos, escurridos y exprimidos
- 820 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 150 g de uvas, sin semillas y en mitades
- 30 g de mantequilla sin sal
- pimienta negra molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2068 kJ / 494 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 483 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40 min
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25 Min
Ñoquis con salsa de tomate y albahaca
50 min
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Salsa blanca italiana
20 Min
Risotto de camarón y espárragos
45min
Risotto de verduras
40 min
Gratinado de bacalao, espinacas con crema de zanahoria y calabacitas
1h
Risotto con calabacita y tocino
35 min
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min
Risotto con parmesano
30 min