Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de mejillones frescos limpios
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de aros de calamar crudos
- 100 g de pimiento rojo, en cubos (2 cm)
- 50 g de chorizo de pamplona, en cubos (2 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 150 g de vino blanco
- 2 cditas de sal, o al gusto
- azafrán, unas hebras
- 100 g de agua
-
½
cdita de caldo de camarón en polvo
lub ½ cdita de concentrado de caldo de pollo - 350 g de arroz arborio
- 75 g de camarones medianos crudos, pelados, sin cabeza y desvenados
- 2 limones, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2262 kJ / 539 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1777 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Puré de papa y poro
40min
Salsa blanca italiana
20min
Carimañolas de carne y de queso
2 godz.
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 godz.
Almojábanas
50min
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 min
Menú: Sopa de calabaza. Pescado con arroz y verduras. Crumble de manzana y pera
1 godz.
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40min
Camarones al mojo de ajo
20min
Risotto de camarón y espárragos
45 min