Arrufada de batata-doce
TM6 TM5 TM31

Arrufada de batata-doce

4.5 (151 ocen)

Składniki

  • 1000 g água
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 250 g batata-doce laranja cortada em pedaços
  • 120 g leite
  • 15 g açúcar amarelo
  • 25 g fermento de padeiro fresco
    lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco
  • 50 g manteiga
  • 1 ovo
  • 420 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
1088 kJ / 260 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy