Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 540 g water
- 20 g fresh yeast
- 560 g flour
- ½ tsp sugar
- 30 g butter, cut in pieces
- 2 tsp salt
-
1
tsp citric acid
lub 30 g lemon juice
Basil pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 25 g pine nuts
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil leaves
- 75 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
Assembly
- 50 g olives, black or green, cut in rings
- 50 g sun-dried tomatoes, cut in slices
- flour, for dusting
- olives, to make eyes and mouth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kasutera (Castella) Honey Cake
1h 45min
Salted Vegetables Duck Soup
2 Std. 5 Min
Pineapple Chicken
1h
Walnut cake with and coffee frosting
1h 10min
Cholent
4h 50 min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM5)
Brak ocen
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Christmas Upside Down Cake
1h 10min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Baked Pancake with Bacon (Pannukakku)
50 Min
Pistachio cream
15 Min
Soy Dressing
5 min