Layered bread

Layered bread

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Dough
  • water
    540 g
  • fresh yeast
    20 g
  • flour
    560 g
  • sugar
    ½ tsp
  • butter cut in pieces
    30 g
  • salt
    2 tsp
  • citric acid
    1 tsp
    30 g lemon juice
Basil pesto
  • Parmesan cheese cut in pieces
    80 g
  • pine nuts
    25 g
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves
    40 g
  • extra virgin olive oil
    75 g
  • salt
    1 tsp
Assembly
  • olives black or green, cut in rings
    50 g
  • sun-dried tomatoes cut in slices
    50 g
  • flour for dusting
  • olives to make eyes and mouth

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 366.5 kcal / 1534.4 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 0.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...