Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti (2-3 cm)
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
Ripieno
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 150 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 10 uova di quaglia
- burro q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- insalata fresca, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Quiche ai finocchi e porri
1小时 10 分钟
Torta pasqualina (senza glutine)
2 Std.
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Crostata salata con fichi
1小时 30 分钟
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1小时 30 分钟
Fiori di zucca ripieni
1h
Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia
1 Std. 20 Min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1小时 10 分钟
Torta pasqualina
2小时 5 分钟
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min