Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, plus extra for greasing
- 180 g dark chocolate (min. 50% cocoa solids), broken into pieces
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 80 g raw sugar
- 40 g plain flour
- thickened cream or vanilla ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2099.5 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55 Min
Chocolate mousse
3h 20min
S'mores cupcakes
2h 40min
Little pots of chocolate créme
1h 15min
Cheesecakes in jars
4h
Decadent dark chocolate brownies
2h 15min
Black forest cake
5 Std.
Profiteroles
2 Std.
Sticky toffee puddings
1h
Strawberry champagne cake
3h 10min
Chocolate fondant cake
40min
Chocolate mousse soufflés
55 Min