Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, plus extra for greasing
- 180 g dark chocolate (min. 50% cocoa solids), broken into pieces
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 80 g raw sugar
- 40 g plain flour
- thickened cream or vanilla ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2099.5 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55 min
Lemon meringue pie
3h
Hollandaise sauce
15 Min
Chocolate mousse
3h 20 min
Profiteroles
2 Std.
Chocolate berry baked Alaska
8h 20min
Bianca Mazur's Frozen Turkish delight martini
12h 5min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Chocolate fondant cake
40 min
Classic lemon tart
3h 10 min
Salted caramel sauce
40 min
Meringues
5h