Urządzenia i Akcesoria
Chocolate fondants
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
butter plus extra for greasing180 g
-
dark chocolate (min. 50% cocoa solids), broken into pieces180 g
-
eggs2
-
egg yolks2
-
raw sugar80 g
-
plain flour40 g
-
thickened cream or vanilla ice cream, to serve (optional)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
215 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
2099.5 kJ /
499.8 kcal
Tłuszcz
36.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Decadent dark chocolate brownies
2h 15min
Crème brûlée
7h
Hollandaise sauce
15min
Poached eggs
25min
Chocolate mousse
3h 20min
Quiche Lorraine
45min
Salted caramel ice cream
14h
Cheesecake with meringue topping
3h 30min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Strawberry caipiroska
10min
Meringues
5h