Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso Gruyère, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1200 g de papas, peladas y en rebanadas (2-3 mm)
- 400 - 500 g de crema
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1988 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 443 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1h 15 min
Risotto con calabacita y tocino
35 Min
Stroganoff de res TM6
1h
Ensalada Italiana
40min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50min
Papas duquesas (Pommes Duchesse)
1h
Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
3 Std. 55 Min
Pan en capas
2h 30 min
Crème brûlée de café TM6
15min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30min
Fetuccine Alfredo
35 Min