Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
10
g di zucchero
lub 10 g di malto di orzo - 200 g di acqua
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaio di sale
Farcitura
- 45 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di cipolle bianche pulite a fette
lub 200 g di cipolle rosse pulite a fette - 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccia alle olive
2h
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35 min
Focaccia primavera
3 Std.
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Focaccia con le cipolle TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia al profumo di timo
1 Std. 55 Min
Focaccia al latte
6h 30min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h