Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 橄榄油
- 1 根 葱 ,切段
- 2 小片 姜
- 500 克 新鲜的虾 ,去除头和虾脚剩余约320克
- 5 克 老抽
- 15 克 蒸鱼豉油
- 5 克 糖
- 25 克 料酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 846.5 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 704.1 mg