Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 个 蒜瓣
- 20 克 食油
- 300 克 烧肉 ,切成1公分条状
- 5 小支 蒜苗 ,切成3公分段
- 2 茶匙 酱青
- 20 克 水
- 1 茶匙 绍兴花雕酒
- ½ 茶匙 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 106 mg