Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 只 大虾 ,约12厘米长左右
- 1 瓣 蒜头
- 1 颗 红葱头
- 15 克 油
- 100 克 青椒 ,去籽切块
- 100 克 红甜椒 ,去籽切块
- 100 克 洋葱 ,切块
- 1 汤匙 番茄膏
- 250 克 番茄 ,切块
- 1 茶匙 盐
- 1 茶匙 辣酱油
- 柠檬汁 ,适量,依个人喜好调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 484.3 kJ / 115.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g