Slow-cooked Chorizo og blækspruttestuvning med smørbønner

Slow-cooked Chorizo og blækspruttestuvning med smørbønner

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

  • olivenolie
    20 g
  • løg, brune skåret i både
    200 g
  • chorizo tern (1 cm), efter smag
    60 - 80 g
  • gulerod tern (1 cm)
    150 g
  • hakkede tomater, dåse
    400 g
  • vand
    350 g
  • havsalt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • rød chili, frisk unden frø, tyndt skåret
    ½
  • paprika efter smag
    ½ - 1 tsk
  • blæksprutte, hele, medium renset, skåret i mindre stykker (ringe (2-3 cm) og tentakler)
    650 g
  • laurbærblad, tørret
    1
  • fiskebouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    ½
    ½ tsk fiskefond, smuldret
  • smørbønner, fra dåse drænet
    400 g
  • koriander, frisk kun bladene, til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1104 mg
Białko 44 g
Kalorie 1990 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie