Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 25 g azeite de oliva
- 2 talos de cebolinha, cortados em pedaços
- 200 g polpa de tomate
- 500 g filé mignon, cortado em cubos de aprox. 3 cm x 3 cm
-
1
c. chá de caldo de carne em pasta
lub 1 c. chá de sal - 50 g vinho branco
- 150 g água
- 1 folha de louro seco
- 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 3 ramos de salsinha fresca picada
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 331 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de carne
1h 5min
Bolo nega maluca
1h 5min
Biscoito goiabinha
45min
Picanha ao sal
1h 5min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1h
Batata recheada
1j 50 menit
Quibebe
35min
Calabresa acebolada
20 min
Chilli com carne
40min
Escondidinho de carne
1h 15min
Bolo de carne
1h 20min
Frango desfiado com molho de tomate (tinga de pollo)
30min