Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 fatias de bacon
- 4 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 600 g carne moída
- 1 ovo
- 20 g azeite de oliva extra virgem
- 1 c. chá de mix de temperos desidratados (cebola, alho e salsinha)
- 1 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino preta em pó
- 100 g presunto cozido magro, fatiado
- 100 g queijo muçarela, fatiado
- 1 tomate médio, cortado em cubos de aprox. 1 cm
- 1 c. chá de orégano seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2964 kJ / 709 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 638 mg
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora nutritivo
Brak ocen
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
Brak ocen
Molho oriental
Brak ocen
Granola de Castanhas
50 Min
Filé de peru recheado com damascos
2h 25 min
Queijadinha
30 Min
Brigadeiro de milho verde
30 Min
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Ragú de carne
45 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Sorvete de flocos
4h 25min
Calabresa acebolada
20 Min