Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aceite de hierbas
- 1 cucharada de hierbas provenzales secas
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Crema de zanahoria y apio nabo
- 50 g de cebolla roja
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de apio nabo en trozos de 3-4 cm
- 400 g de zanahoria en trozos de 3-4 cm
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 500 g de agua
-
100
g de requesón
lub 100 g de queso ricota
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Crema de puerro con parmesano
45min
Sopa de zanahoria, naranja y jengibre (La soupe des amoureux)
25 Min
Crema de calabaza y jengibre con anacardos
35 Min
Crema de verduras
1h
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Crema de apio
40min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema de calabaza y manzanas al curry
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1h
Crema de espárragos verdes y espinacas
40min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1 godz. 30 min