Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 170 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 100 g goiabada, cortada em cubos pequenos
- 4 ovos em temperatura ambiente, separar gemas e claras
- 1 pitada de sal marinho
- 250 g açúcar
- 180 g iogurte natural
- 150 g farinha de milho fina (fubá)
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1287 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 104 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1 Std. 30 Min
Curau de milho verde
30min
Bolo de banana
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de mandioca com coco
1h 15min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Creme de milho verde
25min
Polenta
40min
Pão de batata recheado
1sa 25 dk
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Escondidinho de carne
1h 15min