Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 2 dentes de alho
- 1 cebola, cortada ao meio
- 30 g azeite de oliva extra virgem
- 250 g carne bovina magra, em cubos pequenos aprox. 1 cm
- 150 g cenoura, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 150 g mandioquinha, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 150 g abóbora cabotiá, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 10 vagens frescas, cortadas em rodelas aprox. 1 cm
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1000.8 kJ / 239.2 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 675.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguete de atum
Brak ocen
Risoto de pera com gorgonzola
30 min
Polenta cremosa
50 Min
Cassoulet
Brak ocen
Manteiga
Brak ocen
Pão de chocolate
Brak ocen
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Quiche de cebola
1h 10 min
Arroz com pinhão
Brak ocen
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Vitamina de goiaba
10min