Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 2 dentes de alho
- 1 cebola, cortada ao meio
- 30 g azeite de oliva extra virgem
- 250 g carne bovina magra, em cubos pequenos aprox. 1 cm
- 150 g cenoura, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 150 g mandioquinha, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 150 g abóbora cabotiá, cortada em cubos aprox. 1 cm
- 10 vagens frescas, cortadas em rodelas aprox. 1 cm
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1000.8 kJ / 239.2 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 675.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes
45min
Sopa creme de abóbora com curry
30 Min
Cassoulet
Brak ocen
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10 Min
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10 Min
Bolo pão de queijo
45min
Broinha de milho
40 Min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Pirão de frutos do mar
1 Std. 10 Min
Creme de milho verde
25 Min
Sorbet de frutas
5 Min