Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zaziki
- 3 - 4 Knoblauchzehen
- ½ Salatgurke (ca. 200 g), entkernt, in Stücken (ca. 5 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 400 g vegane Skyr-Alternative (z. B. von Alpro)
- 150 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker)
Dampfgemüse
- 600 g gemischtes Gemüse (z. B. Aubergine, Zucchini, Paprika), in Stücken (3-4 cm)
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Zweig Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Spicken
- 1 ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
-
600
g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
lub 600 g Drillinge - 4 Fleischtomaten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1501 kJ / 357 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Porree-Stampf mit mediterranem Topping
45 min
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
1h
Miso-Gemüse-Spaghetti
50 min
Veganer Dürüm
30 min
Champignon-Döner mit Knoblauchsauce
40 min
Vegane Pasta mit Gemüse und Tomaten-Walnuss-Pesto
40 min
Gemüse-Döner
40 min
Gegrillte Tempeh-Gemüse-Spieße mit Dip (vegan)
40 min
Vegane Pilz-Gemüse-Bowl
1 godz. 20 min
Vegane Bolognese
50 min
Veganer Nudelsalat
35 min
Veganes Rührei
30 min