Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Buchweizen (siehe Tipp)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 100 g Möhren, in Stücken
- 40 g Olivenöl
- 400 g Wasser
- 1 rote Paprika, in Stücken (ca. 2 cm)
- 200 g Zucchini, in Würfeln (ca. 2 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Salz
- 200 g Feta, grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1851 kJ / 441 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30min
Quinoa mit grünen Bohnen
30min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1h 45min
Graupen, gekocht
35 Min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50min
Dinkelkörner, gekocht
8 Std. 40 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Hirse, gekocht
45min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20 min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min