Aubergine miso sous-vide

Aubergine miso sous-vide

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 90 g de pâte de miso blanche (shiro miso)
  • 40 g de mirin
  • 35 g de sake
    35 g d'eau
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à café d'huile de sésame
  • 2 pincées de sel
  • 360 g d'aubergine coupées en rondelles (2 cm), puis en morceaux (3 cm)
  • 1600 g d'eau environ, à ajuster si besoin
  • 30 g de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
  • 1 c. à soupe de graines de sésame grillées
  • 1 oignon de printemps émincée en biseau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...