Aubergine miso sous-vide

Aubergine miso sous-vide

2.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • de pâte de miso blanche (shiro miso)
    90 g
  • de mirin
    40 g
  • de sake
    35 g
    35 g d'eau
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'huile de sésame
    1 ½ c. à café
  • de sel
    2 pincées
  • d'aubergine coupées en rondelles (2 cm), puis en morceaux (3 cm)
    360 g
  • d'eau environ, à ajuster si besoin
    1600 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
    30 g
  • de graines de sésame grillées
    1 c. à soupe
  • oignon de printemps émincée en biseau
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156 kcal / 654 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...