Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 15 g de sal
- 1000 g de gambones crudos enteros
- 2200 g de agua
- 3 - 4 nécoras frescas, cortadas en cuatro trozos
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 1 lomo de rape sin piel ni hueso en 2 trozos (400-500 g)
- 300 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento verde en trozos
- 150 g de pimientos del piquillo
- 4 dientes de ajo
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 80 g de aceite de oliva
- 150 g de miga de pan blanco en trozos
- 4 pastillas de caldo de pescado desmenuzadas
- 2 pimienta de Cayena seca entera
- 2 - 4 pellizcos de pimienta molida
- 2 hoja de laurel seca
- 60 g de brandy
- 500 g de calamares frescos limpios, en trozos o anillas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 853.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocido madrileño
2 Std. 15 Min
Lentejas estofadas
3h
Arroz con leche
40 min
Sopa de pescado
55 min
Sopa de pescado
55 min
Batea de mejillones tigre rabiosos
9h 30min
Sopa de pescado con pan sin gluten
3 godz. 30 min
Crema de marisco
40 min
Paella mixta (HESTAN CUE)
40 min
Sopa de pescado y arroz
45min
Paella de pollo y marisco XXL
1h
Falsos churros con chocolate a la taza
1h