Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar refinada
lub 250 g de azúcar morena - 210 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 30 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla sin sal, fría (en un sólo trozo)
- 1000 g de agua, para Limpiar
- 1 cda de vinagre
Base
- 250 g de harina de trigo
- 140 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 huevo
Crema batida de vainilla
- 50 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla (sólo las semillas)
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1868 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de mermelada
1h 30min
Banana split en malteada
30min
Desayuno al horno con croissant
40min
Postre al vaso: Crumble de chocolate con chile y reducción de frutos rojos
4 Std. 10 Min
Delicia para la reina
2h 20min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14h 15min
Plátanos al estilo Foster con crumble (Hestan Cue™)
30min
Pastel Griego de Nuez "Karidopita"
1h 15 min
Torta de cielo
50min
Namura (pastel de semolina de trigo)
1h 50 min
Pay de nuez con chocolate
1h 10min
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2h