Urządzenia i Akcesoria
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 receta completa
Składniki
-
1 vaina de vainilla fresca
-
100 g de azúcar refinada
-
500 g de leche
-
50 g de fécula de maíz
-
3 huevos
-
200 g de mantequilla sin sal cortada en trozos
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 receta completa
Białko
35 g
Kalorie
10500 kJ /
2500 kcal
Tłuszcz
192 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
169 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
REPOSTERÍA
64 Przepisy
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5 godz.
Merengue suizo
15 min
Merengue francés
10 min
Crema pastelera
10 min
Crema pastelera
10 min
Merengue
15 min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo TM6
3 godz.
Crepas Suzette
1 godz. 15 min
Macarrones con merengue suizo
1 godz. 10 min
Salsa Bechamel TM6
15 min
Betún de ganache de chocolate
12 godz.
Rosca de naranja (Black Diamond)
2 godz.