Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 4 huevos, (53-63 g cada uno, vea el consejo)
- 120 g de azúcar refinada, al gusto
-
1
cdita de azúcar de vainilla casera (ver receta en Cookidoo®)
lub ½ cdita de extracto de vainilla natural - 120 g de harina de trigo, al rededor de la mariposa
- 1 pizca de sal fina, al rededor de la mariposa
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 608.5 kJ / 145.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 49.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaseado blanco
2h
Bizcocho de limón
2h
Salsa bechamel
15min
Profiteroles
2h 15min
Bizcocho cebra
1h 10min
Tarta de mousse de chocolate
12h 30min
Crema pastelera
10 min
Baguette
3 godz. 45 min
Galletas de mantequilla
50min
Bizcocho marmoleado
2h 10min
Hojaldre rápida
1h 20 min
Glaseado de crema de mantequilla
5 min