Urządzenia i Akcesoria
Brioche burger buns
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 portions
Składniki
-
salted butter softened, plus extra for greasing80 g
-
white sugar20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
milk80 g
-
water plus extra for oven150 g
-
baker's flour plus extra for dusting450 g
-
salt1 ½ tsp
-
egg1
-
egg yolk lightly beaten1
-
sesame seeds (optional)1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
410.9 mg
Białko
7 g
Kalorie
1060.4 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bagels
1h 20min
Naan bread
2h 40min
Cinnamon buns
3h 5min
Brioche hot cross buns
2h 30min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Hot dog rolls
3h 30min
Pretzels
1h 35min
Flour tortillas
1h 10min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4h 10min
Hamburger rolls
2h 20min
Everyday sourdough loaf
4h 20min