Urządzenia i Akcesoria
Teriyaki sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
28 portions
Składniki
-
fresh ginger peeled and cut into thin slices15 g
-
garlic clove1
-
mirin50 g
-
water200 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tsp
-
soy sauce100 g
-
brown sugar150 g
-
cornflour3 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
261.8 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
106.6 kJ /
25.4 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kewpie mayonnaise
10 min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 50 min
Korean Bo ssam (MEATER+®)
29 godz. 20 min
Kimchi butter
1 godz. 10 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 godz. 30 min
Teriyaki salmon bao
1 godz. 50 min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 godz. 20 min
Miso dressing
5 min
Char siew sauce
10 min
Shichimi togarashi seasoning
1 godz. 10 min
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min