Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove
- 50 g mirin
- 200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g soy sauce
- 150 g brown sugar
- 3 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 106.6 kJ / 25.4 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 261.8 mg
Alternatywne przepisy
Teriyaki chicken thighs
2 Std. 10 Min
Kewpie mayonnaise
10min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2h 30min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Char siew sauce
10min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Chicken skewers with peanut satay sauce
2h
Satay sauce
15min
Lemon and caper aioli
15min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5min