Teriyaki sauce
TM6 TM5 TM31

Teriyaki sauce

4.7 (121 ocen)

Składniki

  • 15 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
  • 1 garlic clove
  • 50 g mirin
  • 200 g water
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 100 g soy sauce
  • 150 g brown sugar
  • 3 tsp cornflour

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
106.6 kJ / 25.4 kcal
Białko
0.2 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
0 g
Sód
261.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy