Teriyaki sauce

Teriyaki sauce

4.7 135 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
28 portions

Składniki

  • fresh ginger peeled and cut into thin slices
    15 g
  • garlic clove
    1
  • mirin
    50 g
  • water
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • soy sauce
    100 g
  • brown sugar
    150 g
  • cornflour
    3 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 25.4 kcal / 106.6 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 261.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...