Whole Orange Bundt Cake
TM6 TM5

Whole Orange Bundt Cake

4.7 (381 ocen)

Składniki

  • 8 oz unsalted butter, in pieces, plus extra to grease
  • 1 whole orange, unpeeled, quartered, plus extra, sliced, to garnish
  • 8 - 10 oz sugar, to taste
  • ½ oz orange juice (opcjonalnie)
  • 2 drops orange essential oil (opcjonalnie)
  • 10 oz all-purpose flour (see Tip)
  • 3 large eggs
  • 2 tsp baking powder
  • ¼ tsp baking soda
  • ¼ tsp salt
  • confectioners sugar, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1443 kJ / 345 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
1 g
Sód
165 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy