Whole Orange Bundt Cake

4.7 449 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra to grease
    8 oz
  • whole orange unpeeled, quartered, plus extra, sliced, to garnish
    1
  • sugar to taste
    8 - 10 oz
  • orange juice (opcjonalnie)
    ½ oz
  • orange essential oil (opcjonalnie)
    2 drops
  • all-purpose flour (see Tip)
    10 oz
  • large eggs
    3
  • baking powder
    2 tsp
  • baking soda
    ¼ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • confectioners sugar to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 165 mg
Białko 5 g
Kalorie 1443 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 42 g

Może spodoba Ci się również...