Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Swiss Meringue
- 6 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs
- 1 ½ tsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- 10 ½ oz heavy whipping cream, chilled
- ½ vanilla bean pod
- 3 oz whole milk
Cake
- 7 oz sugar
- 10 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 2 large egg yolks
- 1 tsp vanilla extract
- 13 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsweetened cocoa powder
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1791.1 kJ / 428.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 183.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Ice Cream
36h
Strawberry Snow Cones
50min
Chocolate Ice Cream
12h
Rainbow Cake
2h 45min
Individual Pineapple Cheesecakes
3h 50min
Banana Split
45min
Waffles
25 Min
Raspberry and lime sorbet
10 Min
French Macarons with Blueberry Jam
1 Std. 30 Min
Champurrado
20 Min
Tri-coloured snow cones
1 Std.
Classic Pancakes
50min