Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto dei baozi
- 250 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 230 g di farina di forza
- 200 g di farina di grano
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 4 cipollotti, a pezzi
- 400 g di carne trita di maiale
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ cucchiaino di sake
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 10 g di zucchero
- 1 pizzico di "cinque spezie cinesi" in polvere
- 2 cucchiai di olio di sesamo
Terminare la preparazione
- farina di grano q.b. per infarinare
- 250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 Min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 Min
Chili con carne
1h 20 min
Ravioli cinesi
1h
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Chicken Ramen
14 godz. 40 min
Ramen
14 godz. 30 min
Ramen giapponese (TM6)
5h
Ramen giapponese
1h 40 min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30 min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min