Baozi di maiale al vapore

Baozi di maiale al vapore

4.5 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Impasto dei baozi
  • 250 g di acqua
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 230 g di farina di forza
  • 200 g di farina di grano
  • 50 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 4 cipollotti a pezzi
  • 400 g di carne trita di maiale
  • 2 cucchiai di salsa di soia
  • ½ cucchiaino di sake
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 10 g di zucchero
  • 1 pizzico di "cinque spezie cinesi" in polvere
  • 2 cucchiai di olio di sesamo
Terminare la preparazione
  • farina di grano q.b. per infarinare
  • 250 g di acqua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 878 kJ / 210 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...