Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastelería
- 75 g mantequilla sin sal, refrigerado, cortado en trozos, más un extra para engrasar
- 170 g harina de trigo más un extra para el polvo
- 1 pizca de sal
-
½
cdita azúcar avainillada casera
lub ¼ cdita de extracto de vainilla natural - 50 g de agua
Topping
- 1000 g de manzana (cualquier tipo), (por ejemplo, Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), (ver consejo)
- 30 g de azúcar
- 10 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 51 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake algodón japonés
1h 45 min
Bollos brasileños de queso
40 min
Ensalada de betabel sobre pan integral con queso panela TM6 (Pelar)
40 min
Coditos con queso
35 min
Lasaña a la boloñesa.
3 Std.
Crema pastelera de pistache
20min
Alubias blancas con chorizo en salsa de jitomate y pescado al vapor. Natilla de naranja.
55 min
Hojas de parra rellenas
1 Std. 40 Min
Pastas para té
1h
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones integrales
40 min
Pasta gratinada con coliflor y queso ahumado
1h
Pay de limón con galletas
12h