Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen

Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen

4.7 813 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    10 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Wasser
    200 g
  • Rapsöl
    5 - 7 EL
  • heurige Erdäpfel gut gewaschen und gebürstet
    12 - 16
  • rote Paprikaschote gewaschen
    1
  • gelbe Paprikaschote gewaschen
    1
  • Frühlingszwiebeln geputzt
    2
  • Karotten geschält
    2
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Hühneroberkeulen, mit Haut und Knochen
    4 - 6

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 901 kcal / 3773 kJ
Białko 64 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 934 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...