Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
-
20
g fresh yeast
lub 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 400 g plain flour
- 1 tsp salt
- olive oil, for frying
- icing sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2 godz. 10 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Cheese pies
1h 25min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Chicken moghrabieh
1h 25min
Gazelle horns
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Yogurt Cake
50 min