Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pancakes
- 420 g milk
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried yeast
- 200 g fine semolina
- 50 g flour
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 5 - 10 g sunflower oil for frying
Honey and butter syrup
- 100 g butter, cut in pieces
- 100 g honey
- 1 tsp blossom water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
Alternatywne przepisy
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Vanilla Puff Slice
7 Std. 20 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Za'atar bread rolls
2h
Red lentil soup with cumin
55min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Bulghur and lentil soup
1h