Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g Dinkelkörner
- 400 - 800 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 10 - 20 g Öl
- ½ - 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 730 mg
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 Min
Naturreis/Vollkornreis
40 Min
Wildreis, gekocht
25 Min
Bulgur, gekocht
35 Min
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12 Std. 40 Min
Graupen, gekocht
35 Min
Geschälter Dinkel, gekocht
35 Min
Quinoa tricolore, gekocht
35 Min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13 godz. 30 min
Hirse, gekocht
45 Min
Brauner Langkornreis, gekocht
55min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14 godz.