Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 350 g Risottoreis
- 100 g Weißwein
- 900 g Wasser, heiß
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Paprika edelsüß
- 30 g Tomatenmark
- 80 g Rucola
- 150 g Ziegenfrischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2228 kJ / 534 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Rucola-Feta-Risotto
40min
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35min
Risotto mit Basilikum
40min
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45min
Tomatenrisotto
50min
Kräuterrisotto
45min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min
Risotto mit Steinpilzen
50min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1h
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35min
Walnuss-Risotto mit gebackenen Tomaten
40min