Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 manojos de espárragos verdes gruesos (aprox. 1000 g)
- 60 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
- 100 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
- 425 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 10 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
- 150 g de nata
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 704.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Crema de espárragos verdes
40min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Crema de coliflor y garbanzos
40min