Crema de espárragos verdes y espinacas

Crema de espárragos verdes y espinacas

4.3 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 2 - 3 manojos de espárragos verdes gruesos (aprox. 1000 g)
  • 60 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 40 g de aceite de oliva
  • 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
  • 100 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
  • 425 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
  • 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • 10 g zumo de limón
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • ½ cucharadita de sal
  • 150 g de nata
  • perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 704.8 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 766 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...