Wersje kompatybilne
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g farinha de arroz
- 10 g açúcar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos s/ glúten
- 1 pitada de canela em pó
-
240
g leite
lub 240 g bebida vegetal - 1 ovo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 145 g morangos em calda
- Gelado de nata q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas de frutos do bosque
45min
Panquecas integrais com requeijão
30min
Copos de aveia com iogurte
15h
Scones integrais com ervas aromáticas
25 min
Crepes de trigo-sarraceno
15 Min
Panquecas de banana e aveia
15 Min
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8h 55 min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25 min
Crepes de aveia
10 Min
Papas de aveia com leite de amêndoa
8h
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Panquecas de aveia
20min