Wersje kompatybilne
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g farinha de arroz
- 10 g açúcar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos s/ glúten
- 1 pitada de canela em pó
-
240
g leite
lub 240 g bebida vegetal - 1 ovo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 145 g morangos em calda
- Gelado de nata q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas com queijo de barrar
30 min
Farinha de arroz
30 min
Queque integral de maçã sem glúten
45 Min
Crepes de aveia
10 min
Panquecas de abóbora
40 min
Panquecas integrais com requeijão
30 min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25 min
Panquecas de aveia com bebida de amendoim
8 Std. 55 Min
Panquecas de alfarroba
40 min
Panquecas de banana e aveia
15min
Waffles de aveia e espelta
25 min
Panquecas de aveia
20 min