Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 30 g chocolate p/ culinária
- 300 g bolachas de cacau
Recheio
- 130 g açúcar
- 30 g amido de milho
- 30 g cacau em pó
- ½ c. chá de gengibre em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 gemas de ovo
- 600 g leite
- ½ c. chá de whisky
- 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 350 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2144 kJ / 513 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate com natas
45 min
Tarte vulcão
1h 15min
Terrine de chocolate
8 godz.
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2h 15min
Cheesecake de chocolate e avelã
1 godz. 10 min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Tarte de avelã com leite condensado
1h
Tarte de chocolate e caramelo
4 godz. 40 min
Bolo de chocolate e amêndoa
30 min
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Tarte fresca de limão
2h
Marquise de chocolate
3h