Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g miolo de noz
- 200 g leite
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de açúcar
- 120 g manteiga, à temperatura ambiente
- 2 ovos
- 300 g farinha para pão s/ glúten
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 grama
- Kalorie
- 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão turco
2h 10min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de cerveja
1h 15min
Pão de iogurte
50 min
Pão norueguês
55min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão da terra
1h 35min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de forma integral
2h