Urządzenia i Akcesoria
Sopa de jitomate y elote
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones
Składniki
-
150 g de cebolla en trozos
-
500 g de granos de elote
-
20 g de aceite
-
500 g de jitomate
-
2 chiles chipotles adobados
-
2 cubos de caldo
-
1000 g de agua
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
3 g
Kalorie
454 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARA TODOS LOS DÍAS
20 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de poro y papa
30 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min
Sopa de elote
35 min
Sopa de nopales
45 min
Crema de chile poblano
25 min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de jitomate
30 min
Sopa de calabacitas
40 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Crema de elote
20 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min