![Caldo de habas con nopales Caldo de habas con nopales](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/267BAEA9-6346-48D0-91B2-3EB13D5C8F64/Derivates/6BD1C2C1-FA6C-481A-B5BA-AFE99374AE98.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de habas secas
- 300 g de nopales, cortados en tiras
- 1600 g de agua
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 1 cucharadita de sal
- 1 ramita de hojas de hierbabuena fresca
- 1 cubo de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 359 kJ / 85.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 419.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de habas
2 godz.
Mole de olla vegano
45min
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Pollo con mole verde
1h
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de hongos y epazote
35min
Tinga de setas
25min
Mole de olla vegetariano
1h
Pancita de hongos
1h
Sopa de lentejas con plátano
1 Std. 25 Min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Sopa de nopales
45min