Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de habas secas
- 300 g de nopales, cortados en tiras
- 1600 g de agua
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 1 cucharadita de sal
- 1 ramita de hojas de hierbabuena fresca
- 1 cubo de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 359 kJ / 85.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 419.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Sopa de habas
2h
Mole de olla vegano
45 min
Sopa de verdolagas
50 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Sopa de poro y papa
40 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Pancita de hongos
1h