Cannoli d'asperges et prosciotto

Cannoli d'asperges et prosciotto

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 parts

Składniki

Pâte
  • de beurre surgelé, en morceaux
    100 g
  • de farine de blé et plus pour travailler la pâte
    100 g
  • d'eau froide
    45 g
  • de sel
    1 pincée
  • farine de blé
  • de lait
    20 g
  • de graines de sésame, toutes les couleurs
    1 c. à soupe
Garniture
  • asperges vertes coupées en 2 dans le sens de la longueur si nécessaire
    8
  • d'eau
    500 g
  • échalote
    ½
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 pincée
Finition
  • de moutarde
    30 g
  • de jambon sec (prosciutto)
    8 tranches

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 146 kcal / 610 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...