Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping
TM6 TM5 TM31

Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping

4.7 (370 ocen)

Składniki

  • 1 Schalotte
  • 60 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Braten
  • 15 g Apfelessig
  • 1 ¼ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 500 g Wasser
  • 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
  • 120 g Katenschinkenwürfel
  • 40 g Sonnenblumenkerne
  • 160 g Feldsalat
  • 50 g Butter, in Flöckchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2225 kJ / 531 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
37 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy