Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chalota cortada em pedaços
- 50 g alho
- 500 g manteiga cortada em pedaços
- 200 g bacon cortado em cubos
- 750 g vinho do Porto
- 1000 g fígados de aves
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 30306.8 kJ / 7243.5 kcal
- Białko
- 215.9 g
- Węglowodany
- 213.4 g
- Tłuszcz
- 533.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 299.7 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 2225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de açafrão e alcachofras
40min
Rabo de boi
16h
Gelatina de champanhe e frutos vermelhos
6 godz. 20 min
Bolinhos de batata-doce com iogurte grego, salmão fumado e cebolinho - TM6
Brak ocen
Carpaccio de beterraba com burrata (Modo descascar)
1 Std. 25 Min
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
1h 20min
Mistura de caril em pó
5 Min
Truta em sous-vide com puré de feijão e legumes crocantes
Brak ocen
Patê de fígado
25 min
Pasta de caril verde
25 min
Ketchup
1 Std. 10 Min
Massa de ovo
20min