Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chalota cortada em pedaços
- 50 g alho
- 500 g manteiga cortada em pedaços
- 200 g bacon cortado em cubos
- 750 g vinho do Porto
- 1000 g fígados de aves
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 30306.8 kJ / 7243.5 kcal
- Białko
- 215.9 g
- Węglowodany
- 213.4 g
- Tłuszcz
- 533.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 299.7 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 2225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
45min
Chutney de beterraba e laranja
1h
Moscow mule
1h
Sanduíches de carne fria e cebolada
Brak ocen
Brunch italiano
1h 30min
Suco detox
10min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1h 50 min.
Açorda de poejos
40min
Achar de beringela
1 Std. 25 Min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Bisque de marisco
45min
Gyozas de porco com molho de soja
45min