Wersje kompatybilne
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño XO Sauce
- 3 oz dried scallops
- 3 oz dried shrimp
- 11 oz shaoxing rice wine
- 6 oz garlic cloves, peeled
- 6 oz jalapeño chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 6 oz Fresno chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 18 oz canola oil
- 3 oz soy sauce
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
Black Rice and Scallops
- 4 oz black rice
- 32 oz water
- ⅔ oz fresh ginger, sliced
- 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (2 in.)
- 9 baby bok choy, cut in half
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, in pieces
- 12 fresh sea scallops, large (U10)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp oil
- 4 tbsp unsalted butter
- green onions, sliced on the bias, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min
Basil Pesto
10min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Cream of Crab Soup
45 min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1h
Shrimp Cakes
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Asian Peanut Sauce
1 godz. 20 min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Fish Carnitas
20 min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 min
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10min