Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g queijo pecorino cortado em pedaços (opcjonalnie)
-
150
g guanciale em cubos (ver dica)
lub 150 g bacon em cubos - 15 g azeite
- 1200 g água
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 350 g esparguete
- 4 ovos
- 3 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à carbonara
30min
Bolonhesa
1h 10min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Arroz de tomate e legumes
1h 15 min
Arroz de cenoura
30min
Creme de legumes versátil
45min
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45min
Lasanha de raviolis com carne picada
1h 40min
Arroz vaporizado
35 Min
Tiras de peru com molho cremoso
45min
Carbonara de salsichas
40min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1 godz. 5 min